czwartek, 5 listopada 2009

Spiżarnia (owoce i warzywa) - podsumowanie nr 5

To już ostatnia część podsumowania Spiżarni 2009 - Owoce, warzywa.
Zawiera przepisy opublikowane na blogach lub wcześniejsze, ale zgłoszone do akcji przez autorów w okresie od 8 do 31 października.

Linki do wszystkich cząstkowych podsumowań znajdą się również w podsumowaniu całościowym.
Mogą być przydatne w przyszłym roku jako swoisty kalendarz przy zagospodarowywaniu poszczególnych warzyw i owoców, w miarę ich dojrzewania.
Gruszki w winie
Gutkowe powidła śliwkowe
Jabłka na szarlotkę
Kompot z polskich winogron
Konfitura gruszkowo - imbirowa
Konfitura śliwkowo - cytrusowa
Powidła śliwkowe
Powidła śliwkowe
Śliwki w czekoladzie
Śliwki w czekoladzie według Bei
Tradycyjny dżem z mirabelek
Żurawina z orzechami i skórką pomarańczową
Żurawiny z gruszkami
Żurawina z gruszkami i jabłkami

II. Warzywa

Dynia pasteryzowana słodzona (do sałatek)
Dżem dyniowy z kandyzowanym imbirem
Dżem dyniowy z kardamonem
Dżem z cukinii
Galaretka z czerwonej cebuli
Kapusta z orzechami i rodzynkami
Młoda cukinia w zalewie curry
Ogórki w sosie sojowym
Ogórki z curry
Papryka konserwowa
Pyszny dżem z cukinii
Suszone pomidory

III. Owocowo - warzywne

Dżem dyniowo - pomarańczowy
Chutney owocowo - gruszkowy
Keczup jabłkowo - śliwkowy
Masło dyniowe z jabłkiem na korzenną nutę


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz