piątek, 29 marca 2013

Błyskawicznie w święta czyli sałatka

Popierając prostotę potraw na świąteczny stół, dodaję kolejną sałatkę do zestawu potraw wielkanocnych.*

Sałatka jajeczna z fasolką szparagową.


Składniki:
- kilka jajek ugotowanych na twardo
- fasolka szparagowa konserwowa
- majonez
- keczup
- sól, pieprz

Fasolkę osączyć na sitku, jajka posiekać, przyprawić solą i pieprzem (kilka plasterków pozostawić do dekoracji).
W salaterce układać warstwami: fasolka, jajka, polać keczupem i majonezem.
Sałatkę podawać oziębioną.


*Źródło przepisu: "Przepisy czytelników. Potrawy na Wielkanoc" Warszawa 1998



Z książką w kuchni zaproszenie



1 komentarz:

  1. nigdy nie pomyślałabym żeby fasolkę w ten sposób wykorzystać :)

    OdpowiedzUsuń